0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

DISCOVER FAQ

Expertisecentrum Plato is sinds 2013 de distributeur van DISCOVER in Noord- en Oost- en Midden-Nederland. Meer dan honderd coaches, trainers en consultants zijn inmiddels DISCOVER gecertificeerd en honderden mensen hebben een DISCOVER analyse afgerond. Het ontwikkelinstrument over het gedrag, de drijfveren en talenten van mensen is sterk in opkomst en er is veel interesse van zowel opdrachtgevers, coaches en trainers als deelnemers. We krijgen veel vragen over DISCOVER. Op de meest gestelde vragen geven we hieronder het antwoord.

Wat is DISCOVER?

DISCOVER is een online analyse-instrument dat inzicht geeft in het gedrag, de drijfveren en talenten van mensen. DISCOVER is internationaal ook wel bekend onder de naam INNERMETRIX. Lees hier meer over DISCOVER.

Uit welke onderdelen bestaat een DISCOVER-analyse?

DISCOVER bestaat uit de volgende onderdelen:

Hoe lang duurt het invullen van een analyse?

Het invullen van de analyse kost ongeveer 5 tot 10 minuten per onderdeel (gedrag, drijfveren en/of talenten).

Ik wil graag een DISCOVER-analyse maken. Wat moet ik doen?

Je ontvangt een uitnodiging voor het maken van de analyse van je DISCOVER-professional of de contactpersoon binnen jouw organisatie. Indien je interesse hebt om een analyse te maken, voor jezelf of iemand in je organisatie, kan je uiteraard ook contact met ons opnemen.

Ik heb de analyse ingevuld. Hoe nu verder?

Als deelnemer vul je een online vragenlijst in over het specifieke onderdeel. Zodra de gehele vragenlijst(en) is doorlopen, wordt een automatisch rapport opgemaakt die doorgaans in de inbox van uw DISCOVER trainer/coach terecht komt. Je krijgt daarna via je DISCOVER trainer/coach de analyse teruggekoppeld en/of je ontvangt het rapport.

Wat kost een DISCOVER analyse?

De kosten verschillen per analyse, afhankelijk van welke onderdelen je wenst te analyseren. Neem daarom voor de specifieke kosten contact met ons of een gecertificeerde DISCOVER-professional op.

Zijn de uitslagen als goed of fout te typeren?

DISCOVER gaat uit van de ontwikkelkracht van de mens. De analyse is een weergave van de werkelijkheid en geeft concrete handvatten voor ontwikkeling. Iedere uitslag is goed en geeft geen waardeoordeel over de persoon die de analyse afgerond heeft. Wij zijn daarom van mening dat de uitslagen van een DISCOVER analyse niet gevoelig zijn.
Wel zijn bepaalde scores gebaseerd op de gevoelens en overtuigingen van de deelnemer, wat gevoelig kan zijn voor deze deelnemer. Deze gevoelens en overtuigingen worden niet meegenomen in de rapportage, maar komen doorgaans terug in terugkoppelingen en trainingen.

Ik ben een trainer/coach. Kan ik ook met DISCOVER werken?

Zeker! We hebben regelmatig tweedaagse trainingen waar je wordt opgeleid tot DISCOVER coach, trainer of consultant. Dit is een certificering voor het leven en je betaalt geen licentiekosten. Klik hier voor het meest recente overzicht van geplande trainingen waaraan je kunt deelnemen.

Is DISCOVER in andere talen beschikbaar?

Ja, dat kan. DISCOVER is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

Zowel het invullen van de analyse, als de rapportage is in bovenstaande talen beschikbaar. Het netwerk van INNERMETRIX en DISCOVER streven ernaar om andere talen toe te voegen.

Wat is de rol van Mastermind en hoe verhoudt zich dit tot die van Expertisecentrum Plato?

Mastermind is de landelijke distributeur en producteigenaar van DISCOVER in Nederland. Zij geven de certificatietrainingen om DISCOVER professional te worden. Expertisecentrum Plato is de regionale distributeur voor Noord- en Oost-Nederland en valt feitelijk onder Mastermind als reseller. Expertiscentrum Plato biedt ook alle DISCOVER-professionals in Noord- en Oost- en Midden-Nederland inhoudelijke ondersteuning en verdieping.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat. Ik ben de expert op het gebied van DISCOVER en help je graag verder!

Isabel Elders

06 - 137 912 02
discover@plato.nl