0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Werving en selectie

Organisaties krijgen te maken met een krappe arbeidsmarkt. Er is een landelijke trend waar te nemen in de toename van het aantal openstaande en moeilijk invulbare vacatures. Veel overheidsorganisaties ervaren daarnaast ook nog eens een belemmering bij het aannemen van jongeren en hebben vervolgens ook te maken met een snelle uitstroom van die jongeren.

Expertisecentrum Plato als netwerkrecruiter

Als netwerkrecruiter zijn wij gespecialiseerd om de juist kandidaat voor de juiste functie of rol te vinden. Die kandidaten vinden wij vooral uit ons eigen netwerk dat zich concentreert op het noorden, midden en oosten van Nederland. Daar kennen we de mensen en weten we ook die speld in de hooiberg te vinden. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat we dan snel kunnen schakelen en het niet altijd nodig is om een uitgebreide werving&selectie in gang te zetten.

Profiel opstellen

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat kandidaten op de traditionele wijze solliciteren (een sollicitatiebrief schrijven op een geplaatste vacature). Iemand reageert vanuit passie, een goed verhaal en een mooie uitdaging die dicht ligt bij de drijfveren en de talenten van de kandidaat. Dit vraagt om een goede inventarisatiefase aan het begin van het traject. Zaken die dan aan bod komen zijn de cultuur, de teamsamenstelling, de te realiseren resultaten en de harde en zachte criteria waarover de kandidaat moet beschikken. Met deze informatie kunnen we de werving & selectie gaan starten.

Actieve benadering

Doordat wij veelal kandidaten uit ons eigen netwerk halen, hebben die kandidaten meestal elders een dienstbetrekking. Dit vraagt om een actieve benadering van passende kandidaten die we gaan enthousiasmeren om te solliciteren.

Uitgekiende selectie

Doordat we op voorhand al heel concreet zijn geweest in het profiel, kunnen wij tijdens de gesprekken goed bevragen op het gestelde profiel. Door onze ervaring zijn wij gewend om vanuit casuïstiek de benodigde inhoud te toetsen en zijn wij in staat om kandidaten met scherpte te beoordelen op de gevraagde talenten en eigenschappen. Tijdens de gesprekken vragen we de kandidaten middels de STARR-methode (Situatie, Taak, Actie, Resultaat, Reflectie) om hun ervaring toe te lichten. We raadplegen referenties om de ervaringen te verifiëren.

Inzetten van DISCOVER

In overleg kunnen we de geselecteerde kandidaten een DISCOVER potentieelanalyse laten invullen. Hiermee krijgen we inzicht in het gedrag, de drijfveren en de talenten van de kandidaten. Tijdens een gesprek kunnen we dieper in gaan op de valkuilen, blinde vlekken en aandachtspunten van de kandidaat. Ook kunnen we op deze manier verschillende kandidaten met elkaar vergelijken.

Begeleiding na plaatsing

Desgewenst kunnen wij de kandidaat begeleiden in zijn/haar ontwikkeling. Op basis van een DISCOVER potentieelanalyse wordt de kandidaat gecoacht op ontwikkelingen en uitdagingen.

Goh. Expertisecentrum Plato is ook in te zetten voor werving en selectie.

Wij helpen organisaties graag in de zoektocht naar een passende kandidaat. Neem gerust contact met me op om te bespreken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van werving en selectie.

Jirtsin Beenhakker

06 - 291 686 66
jirtsin@plato.nl