0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Teamontwikkeling

In organisaties werken we steeds meer in opgavegerichte teams. Alleen je werk doen is niet meer van deze tijd. Je maakt deel uit van een project, ontwikkelgroep en hebt bovendien gewoon je reguliere werk dat je verricht met collega’s. Met deze opgavegerichte teams wil je concrete stappen verzetten, zonder dat je van vergadering naar vergadering hopt en weinig vooruitgang ziet. Bovendien is het vaak ook niet nodig om intensief aangestuurd te worden in je werk.

Teams en hun teamleden krijgen daarom steeds meer verantwoordelijkheden en autonomie van werken. Dit betekent iets voor de investeringen die ieder teamlid maakt en zijn/haar betrokkenheid en bijdrage in het werk. Om met elkaar effectief te werken aan de opgaven is teamontwikkeling of teamcoaching een nuttige bijdrage. Onze begeleiders gaan met het team naar de dagelijkse praktijk en kijken wat de prioriteiten zijn om aan te werken, wat het team beweegt, motiveert en juist afremt, wat een effectieve rolverdeling is en hoe concrete resultaten geboekt kunnen worden.

Waar kan je teamontwikkeling voor inzetten?

Teamontwikkeling kent vele toepassingen. Doordat wij zowel IN als AAN organisaties werken en we op alle niveaus van een organisatie werkzaam zijn geweest, begrijpen wij de dilemma’s en vraagstukken waar teams tegenaan lopen.

We hebben teamontwikkeling onder andere ingezet voor hulp bij:

Daarnaast zetten we teamontwikkeling in omdat het geschikt is om:

Goh. Hier wil ik meer over weten. 

We komen graag bij jou langs om met jou (of een afvaardiging van het team) kennis te maken, om te kijken wat jullie praktijk inhoud en hoe wij jullie eventueel kunnen helpen. Neem daarom gerust contact met me op. Een afspraak is zo gemaakt!

Gieljan Scholing

06 810 600 54
gieljan@plato.nl