0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Case Recruitment

De vraag

Domesta heeft recent de HR-afdeling opnieuw ingericht. Hierdoor kwam er een vacature vrij voor een ervaren HR-adviseur. Expertisecentrum Plato kreeg de opdracht een HR-adviseur voor de ontwikkelkant van de organisatie te zoeken. Deze persoon diende ervaren te zijn en tevens als coach naar het team op te kunnen treden.

Onze verwondering

‘Platte’ werving en selectie waarbij het puur gaat om het maken van een snelle match is niet meer van deze tijd. De combinatie van instrumenten waaronder DISCOVER, persoonlijke coaching en onze organisatieantenne vergroten de kans op lange termijn succes. We merken dat zowel kandidaten als werkgevers deze aanpak als positief ervaren.

Onze aanpak

We starten uiteraard met een grondige intake. Wat heeft het team nodig, wat wil de leidinggevende, wat is de cultuur van de organisatie? Kortom, wat zoek je écht? Na een eerste gespreksronde volgt een tweede ronde met de beoogde kandidaten. Met behulp van DISCOVER maken wij de kwaliteiten en het ontwikkelpotentieel van deze kandidaten inzichtelijk. Door deze kwaliteiten te matchen aan het functieprofiel wordt de definitieve voorselectie gemaakt. Met de informatie uit de ontwikkelprofielen kan de opdrachtgever dan gericht het sollicitatiegesprek met de geschikte kandidaten ingaan. Dit vergroot de slagingskans van een nieuwe medewerker aanzienlijk.

Het resultaat

Domesta functioneert inmiddels op volle kracht!

Bijzonder. Aanpak en resultaat vanuit de verwondering. 

Meer weten over deze case of wat onze verwondering voor jou, jouw team of jouw organisatie kan betekenen?

Paul Bossina

06 212 712 99
paul@plato.nl