0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Deelnemer Els Lettink over de leergang PLOO

De eerste groep van de leergang Psychologie voor Leiderschap en Organisatieontwikkeling (PLOO) heeft zich gecertificeerd. Samen met een aantal deelnemers blikken we terug op de leergang. In januari start de 4e groep van deze leergang. Klik hier voor meer informatie.

Els Lettink

Wie ben je?

Ik ben Els Lettink, manager Samen Doen in Hardenberg. Wij zijn de sociale wijkteams in de gemeente Hardenberg. Ik faciliteer de medewerkers van deze wijkteams om hun werk goed te doen. Daarnaast focus ik me op de HR-uitdagingen van Samen Doen: teamontwikkeling, ontwikkeling van medewerkers en ziekteverzuim.

Wat was voor jou de aanleiding om mee te doen?

Onze organisatie is relatief nieuw en mijn takenpakket is veranderd. Ik had het besef dat ik daarin andere dingen nodig had dan voorheen. En ik vind het belangrijk mezelf te ontwikkelen. Ik wilde kennis opdoen van de thema’s die in de leergang geboden worden. Bij het zien van de brochure was ik direct enthousiast – verbinding van wetenschap met de praktijk en dit met een groep ervaren. Het ervarend leren past bij mij en het is leuk om kennis en ervaringen te delen.

Wat vond je interessante thema’s of onderwerpen?

Ik heb alles boeiend gevonden. Uit alles haalde je iets. Aan het begin vond ik de focus op het gedrag enorm boeiend. Welk gedrag laten mensen zien en welk belang schuilt hierachter? Je gaat anders kijken. Ook een thema als ‘free-riders’ gaf me een goed kader om hiermee aan de slag te gaan. En teamontwikkeling en leiderschap, omdat ik hier dagelijks mee te maken hebt.

Wat heeft de leergang je gebracht?

In een aantal zaken echt meer kennis. Over gedrag en free-rider gedrag zal ik eerder alert op zijn. Wat zie ik gebeuren, herken ik en wat ga ik hier in doen? Ik stel andere vragen dan ik eerder deed. Ik ga ook mezelf andere vragen stellen: wat is het belang van het gedrag wat ik zie, in plaats van een oordeel te vormen.

Wat vond je van de manier waarop de leergang werd gegeven?

Heel prettig. Wij zijn middenin corona-tijd begonnen met de leergang. In onze groep is goed ingespeeld op de geldende corona-maatregelen. Max Wildschut doet sterk aan kennisoverdracht, maar telkens is de vertaling naar de praktijk centraal. De samenwerking met Plato maakte dit een krachtige beweging. Max doceert op een prettige manier. Hij zendt niet alleen, maar maakt het interactief en speelt goed in op de behoeften die er spelen. Hij sluit goed aan bij de groep.

Wat vond je van de begeleiding van Plato?

Leuk om de praktijkbegeleiding te krijgen. De locatie (Baanderhoeve) is top, een fijne ruimte om te zijn en naar buiten toe gaan. Een prettige omgeving om werkvormen te doen. Ook de groep deelnemers heb ik gewaardeerd. Hoewel we eerst meer focus op het individu hadden, zijn we uiteindelijk een hechte groep geworden. De grootte van de groep vond ik ook prettig (8 deelnemers).

Wat zou je willen meegeven aan mensen die aan een opleiding zitten te denken?

Ga het vooral doen. Zeker als je kritisch naar jezelf kijkt en wilt leren. Ik word er blij van om met een groep kennis te delen en te leren. Als je alleen komt om te halen en puur kennis te halen, dan moet je dit niet gaan doen. Je hebt zelf een groot aandeel in deze leergang om het tot een succes te maken. De leergang is best vrij qua intensiteit, maar je bent zelf verantwoordelijk voor hoeveel je hier uithaalt. Je moet er zelf voor kiezen, zelf de meerwaarde zien. Het vraagt iets van jou. Wil je er iets mee, dan moet je aan de slag.

Tot slot

Ik adviseer mensen dit te gaan volgen, ik werd hier blij van. Het is een mooie manier om in relatief korte tijd nieuwe inzichten en ervaringen op te doen. Een mooie manier van leren.

Benieuwd naar de leergang Psychologie voor Leiderschap en Organisatieontwikkeling?

Wil je meer weten over deze leergang? Klik dan verder om:

Goh. Interessant deze leergang!

Geïnteresseerd in deze leergang? Wil je graag meer weten of je inschrijven? Neem dan contact met me op.

Gieljan Scholing

06 810 600 54
gieljan@plato.nl