0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Leergang Psychologie Leiderschap en organisatieontwikkeling

Doelgroep

Management, bestuurders en adviseurs.

Doel van de leergang

Deze opleiding geeft deelnemers kennis en inzichten die hem/haar helpen de eigen organisatie beter in te richten, aan te sturen en te ondersteunen. Door gedrag van mensen in werksituaties beter te begrijpen, doe je nieuwe inzichten en methoden op die toepasbaar zijn in wat tegenwoordig van organisaties en professionals gevraagd wordt: flexibiliteit en wendbaarheid vanuit een duidelijke koers.

Lesmateriaal

Boek Psychologie van gedrag in organisaties en losse artikelen.

Docent

Max Wildschut, expert op het gebied van gedrag in organisaties.

Praktische informatie

De geplande leergang zit vol. In het najaar plannen we een extra leergang. Heb je interesse, laat het ons dan vooral weten. Dan proberen we rekening te houden met je voorkeursdagen voor de planning van de bijeenkomsten. 

 

Bijeenkomsten leergang

1.   Gedrag in organisaties (de fundamenten van gedrag)

Je krijgt grip op wat nodig is om gedrag in organisaties te begrijpen en beïnvloeden. Na deze bijeenkomst ga je zelf je eerste analyses maken.

Onderwerpen tijdens deze bijeenkomst zijn:

2.  Ons sociale brein

Je krijgt grip op wat nodig is voor effectieve samenwerking, zowel binnen teams als tussen teams. Na deze bijeenkomst ga je samenwerking in de eigen organisatie onder de loep nemen.

Onderwerpen tijdens deze bijeenkomst zijn:

3.  Leiderschap, hiërarchie en politiek

Je krijgt inzicht in hoe leiderschap van nature werkt bij mensen, en hoe dit in organisaties werkt. Na deze bijeenkomst ga je identificeren welk type leiderschap noodzakelijk is en hoe dit te stimuleren.

Onderwerpen tijdens deze bijeenkomst zijn:

4.  Samenwerking en leiderschap in team

Je krijgt dieper inzicht in hoe positieve teams op elk niveau (dus ook directieteams) prestaties neerzetten en wat de rol van leiderschap hier in is. Na deze bijeenkomst kan je gericht adviezen geven over teamontwikkeling, type leiderschap en leiderschapsontwikkeling.

Onderwerpen tijdens deze bijeenkomst zijn:

5.  Cultuur, verandering en innovatie

Je krijgt inzicht in hoe groepen en organisaties innoveren en veranderen. Na deze bijeenkomst kan je gericht advies geven over verandering en het stimuleren van innovatie.

Onderwerpen tijdens deze bijeenkomst zijn:

6.  Persoonlijkheid en persoonlijk leiderschap: de nieuwe professional

Je krijgt inzicht in hoe individuen verschillend in het werk kunnen staan en wat zij nodig hebben om zelfstandige professionals te worden. Na deze bijeenkomst kan je gericht advies geven hoe de ontwikkeling tot zelfstandig professional te stimuleren.

Onderwerpen tijdens deze bijeenkomst zijn:

Goh. Interessant deze leergang!

Geïnteresseerd in deze leergang en wil je op de hoogte gehouden worden of wil je graag een intake inplannen? Neem dan contact met me op.

Jirtsin Beenhakker

06 - 291 686 66
jirtsin@plato.nl