0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Max Wildschut

Max in het kort

Contactgegevens

06-460 852 56
max@plato.nl

Max stelt zich graag aan je voor

Gedrag heeft mij altijd gefascineerd. Waarom doen mensen wat ze doen? Mijn achtergrond ligt in de wetenschappelijke psychologie (cognitieve- & neuropsychologie), van daaruit rolde ik eind jaren 90 de consultancy in. Ik liet de wetenschap echter niet los en ontwikkelde mij verder in de evolutionaire psychologie (een benadering van gedrag vanuit biologische evolutie). Vanaf 2005 begon ik dit evolutionaire perspectief toe te passen op organisatievraagstukken, wat ik voor het eerst uitwerkte in het boek Darwin voor Managers (2011). Hierop volgde onder meer het boek Gezag, dat ik samen schreef met professor Mark van Vugt (VU universiteit). Belangrijke aandachtspunten in mijn werk zijn leiderschap en samenwerking. Deze onderwerpen heb ik onder meer les over gegeven en onderzoek naar gedaan aan de VU universiteit.

Gedrag fascineerd mij, maar wat mij vooral drijft in werk is de enorme waarde die nieuwe inzichten in gedrag hebben voor de praktijk. Er is vaak een kloof tussen wetenschappelijke kennis over gedrag (bijvoorbeeld over eigenaarschap, proactiviteit of psychologische veiligheid) en wat er in de praktijk gebeurd. Hier ligt een enorm onbenut potentieel. Mijn passie is wetenschap toegankelijk te maken, zodat professionals hier van kunnen profiteren. Wat mij ten diepste beweegt is hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan meer menselijk werk en een meer menselijke samenleving.

Als partner in kennisontwikkeling ben ik betrokken bij kennisontwikkeling binnen Plato en werk ik samen met Plato in kennisontwikkeling bij klanten, onder meer in workshops en leergangen.