0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Voortgang van de Platotrainees!

De Platotrainees willen graag hun voortgang delen met de wereld. Via hun website www.platotrainees.nl houden ze de belangstellenden op de hoogte met een blog. Deze blog is ook hieronder te lezen.

Hallo allemaal,

Na een lange aanloopfase waarin we veel hebben gebrainstormd over de vormgeving van ons project, zijn we momenteel aardig hard op weg. Via deze eerste blog willen wij jullie op hoogte brengen van onze vorderingen. Afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het zoeken van een geschikte locatie voor Voedselbank Westerveld. Vrijdag 14 februari jongstleden zijn we met de hele projectgroep Westerveld ingetrokken om ons project onder de aandacht te brengen en om met name aan lokale ondernemers te vragen of zij suggesties/mogelijkheden hebben voor een nieuwe locatie. We kregen veel positieve reacties bij ons bezoek en we hebben een aantal nuttige contacten aan ons bezoek overgehouden. We zijn momenteel hard in conclaaf met een aantal partijen en doen ons uiterste best om een locatie aan te dragen aan Voedselbank Westerveld die aan al hun eisen voldoet. Het is nog te vroeg om hier verder iets over te zeggen, maar we hebben goede hoop dat uit één van de contacten die we hebben opgedaan iets moois bloeit.

We hebben onze Valentijnsdag niet enkel opgeofferd voor het zoeken naar een nieuwe locatie. We hebben de dag ook gebruikt om prijzen te verzamelen voor onze sponsoractie en om lootjes te verkopen (hebben trouwens jullie allemaal al loten gekocht??). Ook in het kader hiervan kregen we hartelijke reacties van de lokale bevolking. We hebben flink wat loten verkocht en hebben twee leuke cadeaupakketten gesponsord gekregen die we als prijs voor onze sponsoractie kunnen gebruiken. ETOS Westerveld en cadeauwinkel ’t Brinkhuus hartelijk dank voor het beschikbaar stellen hiervan!!!

Dan de vrijwilligersavond. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. Woensdag 26 maart 2014 is het zover en we hebben wel gemerkt dat er een hoop komt kijken bij het organiseren van zo’n avond. Maar ook hier gaat alles vooralsnog volgens plan. Het grote geheel is al uitgedacht. De avond zal plaatsvinden bij hotel Villa Nova in Zorgvlied, die hun locatie kosteloos voor ons en de vrijwilligers van de voedselbanken beschikbaar heeft gesteld. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoezeer wij dit op prijs stellen. Fijn om te merken dat het met het sociale gevoel wel goed zit in Drenthe! Verder zijn de uitnodigingen voor de avond inmiddels verstuurd en zijn we volop bezig met een draaiboek en het verder uitdenken van de activiteiten die we in gedachten hebben. Nu maar hopen op een hoge opkomst. En op een leuke avond natuurlijk -;). Maar daar hebben wij vanzelfsprekend alle vertrouwen in!
Tot slot is het misschien nog wel even leuk te vermelden dat we ons project de afgelopen tijd via meerdere kanalen wereldkundig hebben gemaakt. De lokale kranten ‘Das Mooi’ en ‘de Westervelder’ hebben ons persbericht geplaatst en we hebben een presentatie gehouden op de netwerkbijeenkomst van Plato. Altijd leuk om ook even te vertellen wat ons project inhoudt en wat we willen bereiken. En wie weet wat het allemaal nog op kan leveren voor ons. Goed, dat was het voor nu wel zo’n beetje. We infomeren jullie snel weer via dit blog wanneer er nieuwe zaken te vermelden zijn. Mochten jullie ons nog van financiële steun willen voorzien dan weten jullie ons te vinden!!

Veel groeten,

De Plato Trainees

www.platotrainees.nl

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Expertisecentrum Plato.

info@expertisecentrumplato.nl of 06 – 212 71 299