0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Plato-consultant Harrie Aardema spreekt tijdens nieuwjaarsbijeenkomst Binnenlands Bestuur

Op 26 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ‘Kompas 2017’ van het magazine ‘Binnenlands Bestuur’ verzorgt onze collega Harrie Aardema de centrale lezing met als titel ‘Nieuw bestuur, nieuwe competenties’.  Het onderwerp dat deze bijeenkomst centraal staat is: ‘De beste bestuurders… staan aan wal?’ Minister Plasterk maakt tijdens de bijeenkomst bekend wie de ‘Beste Lokale Bestuurder 2016’ is.

Code Oranje

De lokale democratie verandert. Burgers nemen er niet langer genoegen mee eens in de vier jaar gehoord te worden, maar willen continu bij het lokaal beleid worden betrokken. Initiatieven daartoe springen als paddenstoelen uit de grond, met als voorlopig hoogtepunt Code Oranje. Onder deze naam heeft een groep van enkele honderden burgemeesters, wethouders, raadsleden, actieve burgers, wetenschappers en ondernemers een initiatief gelanceerd voor verandering van de politieke democratie.

Nieuwjaarsbijeenkomst Kompas 2017

Ook de bestuurders zelf zullen moeten veranderen om opgewassen te zijn in hun nieuwe rol in een nieuw lokaal bestuur. Hoe verandert het management van publieke organisaties daardoor? Welke competenties hebben bestuurders nodig om de nieuwe politieke realiteit aan te kunnen, waarbij het contact met de burger een steeds grotere rol inneemt. Moet de bestuurder leren meer aan de wal te staan dan op de brug?

Harrie Aardema

Harrie Aardema gaat tijdens zijn lezing in op de competenties die leiders in het publieke domein nodig hebben om te functioneren in een lokale democratie die nieuwe eisen aan de bestuurder stelt. Harrie is auteur van tal van boeken over leiderschap en bestuur in het publieke domein. Van 2005 tot 2014 was hij bijzonder hoogleraar publiek management, in het bijzonder in relatie tot vernieuwingen in organisatie en bedrijfsvoering.

Beste Bestuurder 2016

Wie wordt de opvolger van Ahmed Aboutaleb, Albert Rodenboog, Henk Aalderink, Bas Eenhoorn, Lodewijk Asscher en Marco Florijn? Wie wordt de Beste Lokale Bestuurder van het jaar 2016?

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst Kompas 2017 wordt voor de achtste keer, door Minister Plasterk, bekendgemaakt wie de Beste Lokale Bestuurder 2016 is. Daarnaast wordt bekendgemaakt wie de beste bestuurder is van een kleine gemeente, de best bestuurde decentrale overheidsorganisatie en het beste jonge bestuurstalent.

 

Wil je de nieuwjaarsbijeenkomst bijwonen? Aanmelden kan via de volgende link: http://www.binnenlandsbestuur.nl/kompas2017

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

info@expertisecentrumplato.nl of 06 – 212 71 299