0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

November: DISCOVER-maand

November is voor Expertisecentrum Plato DISCOVER maand. Deze maand hebben wij een talententraining staan en willen wij DISCOVER extra aandacht geven.

In de maand november en december zullen we blogs schrijven, interviews publiceren, een terugkomdag organiseren voor trainers en coaches en promotiemateriaal ter beschikking stellen om DISCOVER onder de aandacht te brengen.

DISCOVER
Eerst even een korte introductie voor wie nog niet bekend met DISCOVER is. DISCOVER is onze ontwikkeltool / development tool; het instrument dat wij gebruiken bij persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en / of organisatieontwikkeling. Daarnaast wordt DISCOVER gebruikt bij werving & selectie, loopbaanbegeleiding, mobiliteitstrajecten en coaching. DISCOVER bestaat uit drie delen:

De drie delen samen vormen de potentieelanalyse; een persoon kan dan ‘volledig’ geanalyseerd worden op gedrag, drijfveren en talenten. Je krijgt dan als professional een goed beeld van jezelf of een ander. En dit is de eerste stap in ontwikkeling, namelijk bewust worden van jezelf. Je kunt dan rekening houden met het gedrag dat je laat zien, of waarom je doet zoals je doet, wat je precies drijft, of waar je je talenten het beste kan inzetten. Zodra een persoon hier al bewust van is, begint de ontwikkeling.

Een DISCOVER analyse wordt afgenomen door een professional die gecertificeerd DISCOVER trainer of coach is. De praktijk leert dat DISCOVER geschikt is voor organisaties die (persoonlijke/team) ontwikkeling hoog op de agenda hebben staan. In de organisaties die met DISCOVER werken zijn vaak een aantal mensen gecertificeerd, zodat zij de analyses kunnen afnemen. Dit zijn vaak HR / P&O adviseurs of coaches, maar ook teamleiders of afdelingshoofden.

Wil je meer weten of DISCOVER? Kijk dan hier.

Wil je ook DISCOVER trainer of coach worden? Klik dan hier.

DISCOVER publicaties

DISCOVER – Het gedrag van mensen