0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Nieuwsgierige Max op pad!

Onlangs heeft onze collega Max van de Velde een congres over Jeugdhulp en Jeugdprofessionalisering bijgewoond. Max is erg nieuwsgierig… Dit is één van de redenen dat hij dit congres bezocht; hij wilde meer weten over de laatste inzichten over het genoemde onderwerp. De andere reden is dat wij als Expertisecentrum het belangrijk vinden dat de kennis van onze consultants up-to-date is. Een win-win situatie dus!

In gesprek over nieuwe inzichten

Tijdens het congres werden de laatste inzichten over de nieuwe verantwoordelijkheden van gemeente, jeugdinstellingen en andere stakeholders besproken. Medewerkers en leidinggevenden uit alle lagen van het werkveld konden met elkaar in gesprek over nieuwe inzichten, maar ook over knelpunten. Vragen als; Hoe zorg je voor cliëntgerichte kwaliteit, maar blijf je binnen de wettelijke kaders? Wat houdt de beroepscode van jeugdzorgprofessionals in en tilt deze beroepscode en de overige richtlijnen het beroep naar een hoger niveau of is dat juist niet zo, werden besproken.

Cliëntgericht werken.. Makkelijker gezegd dan gedaan?

Tijdens de workshop werd de definitie van cliëntgericht werken besproken, maar dat bleek nog niet zo makkelijk te formuleren…  Er komt veel kijken bij een goede definitie, maar ook bij het voldoen aan verwachtingen van verschillende betrokken partijen. In deze veranderende wereld wordt veel gevraagd van de jeugdhulpverlener, de consulent, de beleidsmedewerker en de leidinggevende. De werkprocessen in en tussen afdelingen veranderen, de hoeveelheid administratie neemt toe, evenals de wachtrij.
Daarnaast wordt er sinds de decentralisatie meer kennis, netwerk en expertise van u verwacht. Dit terwijl het sturende karakter van de overheid verminderd, maar de hedendaagse maatschappelijke problemen niet. Ook de burger wil participeren en gehoord worden.

Wij helpen u graag

Bent u op zoek naar praktische handvatten om uw beleid, medewerkers en dienstverlening zo in te richten dat de belangrijkste speler, de cliënt, zonder zorgen de toekomst tegemoet gaat? Vindt u het als organisatie lastig om te zorgen voor overzicht in dit nieuwe speelveld?

Wilt u investeren in uw mensen en de efficiëntie binnen uw organisatie naar een nieuw niveau brengen?Neem dan via onderstaande gegevens contact met mij op.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met mij op.
Max van de Velde

telefoonnummer op aanvraag beschikbaar (vanwege opdracht Veilig Thuis Drenthe)
max@expertisecentrumplato.nl