0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Match Day voor jong talent

Vorige week was Expertisecentrum Plato aanwezig bij de 3e editie van Match Day. Match Day is een evenement dat regionaal hbo-talent verbindt aan een afstudeerstage of startersbaan bij bedrijven in de regio. Het evenement vond plaats in de JenS Vesting van FC Emmen.

Workshop Solliciteren en Dress to Impress

Match Day werd afgetrapt met 2 workshops, waarvan Expertisecentrum Plato er één verzorgde over solliciteren. Hoe vind je de juiste vacature? En als je de perfecte vacature hebt gevonden, hoe zorg je dan dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek? Waar letten recruiters op? Hoe kan je jouw netwerk op de juiste manier inzetten bij de zoektocht naar een leuke baan? Zomaar een greep uit de vragen die aan bod kwamen tijdens de workshop. Vervolgens konden de studenten deelnemen aan de workshop ‘Dress to Impress’ verzorgd door Jos Schomaker, van Schomaker Mannenmode. Jos vertelde hoe je qua kleding het beste voor de dag kan komen. Wat draag je wel, en wat kun je beter niet doen.

26 Matches, een mooi resultaat!

Na de workshops startte het netwerkevent. 20 verschillende bedrijven, waren aanwezig om met jong talent in contact te komen. Door middel van speeddates hebben werden er mooie contacten gelegd tussen hbo-talenten die een afstudeerstage of een startersbaan zoeken en de aanwezige organisaties. Als zowel de werkgever als de werkzoekende interesse in elkaar hebben, is er sprake van een match. In totaal waren er 26 matches, een mooi resultaat! De komende weken gaan er dus 26 sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Hopelijk leidt dat net als bij de vorige edities van Match Day tot banen.

Match Day is een initiatief van Stenden Hogeschool, Stichting Marketing Regio Emmen, FC Emmen, VPB Emmen en Expertisecentrum Plato. De organisatie ligt in handen van studenten van Stenden Hogeschool.