0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

3 masterclasses in het najaar: Leiderschap | Eigenaarschap | Zelforganisatie

Expertisecentrum Plato en Max Wildschut organiseren 3 masterclasses in het najaar van 2019. De onderwerpen: ‘Leiderschap in wendbare organisaties’, ‘Zelforganisatie’ en ‘Eigenaarschap & Motivatie’. Download hier informatie over de masterclasses of lees verder.

Organisaties zijn druk doende naar meer wendbaarheid, minder management of zelforganisatie. Maar de praktijk blijkt weerbarstig… Want hoe creëer je eigenaarschap in een team of organisatie? Wat voor kaders moeten we gaan stellen? Hoe passen we de stijl van leidinggeven daarop aan? Welke rol krijgt HR hierbij?

Vragen waar leidinggevenden, HR-professionals, medewerkers, directies, adviseurs, coaches en teamontwikkelaars vandaag de dag tegenaan lopen in organisaties. Juist voor hen hebben Max Wildschut en Jirtsin Beenhakker deze verdiepende en praktisch ingerichte Masterclasses ontwikkeld. Vanuit de evolutionaire psychologie leer je snel begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen in organisaties. Aansluitend ga je vanuit concrete casuïstiek aan de slag hoe je dit gedrag positief kunt beïnvloeden. En zo krijg je in korte tijd bijvoorbeeld zicht op hoe eigenaarschap bij mensen tot stand komt, welk soort leiderschap past in een wendbare organisatie of hoe je zelforganisatie kunt begeleiden in teams.

Dus doe in korte tijd wetenschappelijke kennis op die je ook meteen concreet in kunt zetten in je eigen organisatie!

Masterclass Leiderschap in wendbare organisaties

Goed leiderschap is wat teams en organisaties succesvol maakt. Wat dat concreet betekent verschilt per team en organisatie. Tijdens deze masterclass nemen we je mee in de evolutionair psychologische aspecten van leiderschap. De inzichten die je krijgt gaan je helpen in je eigen leiderschap, maar ook in de ontwikkeling van leiderschap in je organisatie.

Na afloop van deze masterclass weet jij…

Meer informatie over de masterclass Leiderschap in wendbare organisaties en aanmelding >>

Masterclass Zelforganisatie

Wist jij al dat zelforganisatie de meest natuurlijke werkvorm is voor mensen? Onze verre voorouders hebben honderdduizenden jaren geleefd in kleine zelforganiserende groepjes. Waarom is het dan zo moeilijk om het in moderne organisaties van de grond te krijgen? Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat er een aantal duidelijke randvoorwaarden zijn om zelforganisatie te laten slagen. Tijdens deze masterclass gaan we in op de onderliggende logica hiervan, wat we kunnen leren van onze voorouders en hoe hier in de moderne organisaties mee aan de slag te gaan.

Na afloop van deze masterclass weet jij…

Meer informatie over de masterclass Zelforganisatie en aanmelding >>

Masterclass Eigenaarschap & Motivatie

Deze masterclass is vol. Het is niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. 

Managers krijgen steeds vaker te horen dat ze moeten leren loslaten en medewerkers horen vaak dat ze meer eigenaarschap moeten tonen in de organisatie. Wat maakt dat mensen eigenaarschap voelen in het werk en wat kan dit gevoel juist ondermijnen? Na deze masterclass weet je het! Deze masterclass is voor iedereen die gericht bezig is met specifieke HR-vraagstukken, leidinggeven, zelforganisatie of het stimuleren van zelfstandiger werken in organisaties.

Na afloop van deze masterclass weet jij…

Meer informatie over de masterclass Eigenaarschap & Motivatie en aanmelding>> Aanmelding niet meer mogelijk, deze masterclass is vol. 

De begeleiders van de masterclasses

Legio praktijkervaring gecombineerd met wetenschappelijke onderbouwing van twee professionals die zich op meerdere fronten al hebben bewezen resulteert in een expertise die je als professional niet wil missen. Max Wildschut en Jirtsin Beenhakker nemen je mee in de thema’s leiderschap, eigenaarschap en zelforganisatie en geven met hun eigenzinnige blik waardevolle inzichten en gerichte handvatten om deze thema’s vervolg te geven binnen de eigen organisatie.

Een mooie mix van wetenschap en praktijk

Max Wildschut

Max richt op vanuit de neuro-, cognitieve- en evolutionaire psychologie op vraagstukken rondom prestatie, motivatie, samenwerking en leiderschap in organisaties. Hij schreef hierover in onder meer de bestsellers Darwin voor managers, Gezag en Stop Denk Doe. Samen met professor Mark van Vugt doet hij aan de VU onderzoek naar leiderschap vanuit een evolutionair perspectief. Max bewijst al jaren over een uitzonderlijke expertise te beschikken om gedrag in organisaties begrijpelijk te maken. Hoeveel nieuwe inzichten kunt u aan?

Jirtsin Beenhakker

Jirtsin, organisatieverwonderaar bij Expertisecentrum Plato, weet de aspecten management, leiderschap, HRM en psychologie te combineren tot een duidelijke koers voor organisaties. Door wetenschappelijke inzichten en concrete praktijkervaring te verbinden helpt hij dagelijks organisaties bij hun vraagstukken rondom zelforganisatie en HR. Met zijn essay ‘De effectief onzichtbare leider’ won hij de prestigieuze NVP Future Award. Vorig jaar schreef hij samen met Gerlinda Tijhuis het boek Ritselmanagement Binnenstebuiten.