0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Koken met sterren? Dancing with the stars?

Nee! Dansen en koken met de sterren van de voedselbank!

Na een lange voorbereiding is het dan eindelijk 26 maart. De werkagenda’s van de Plato trainees zijn de hele dag geblokt. Toch is ons programma vol!

Steven en Guido zitten om half negen in de ochtend in de auto, onderweg naar de supermarkt. Er moeten boodschappen gedaan worden voor de kookworkshop. Mees en Sander zijn struinen door de Drentse hoofdstad op zoek naar exotische ingrediënten. Vivienne en Gjilke zijn op hun beurt druk met de organisatie en de laatste dingen. Zijn er wel presentjes geregeld? Wie neemt dit mee? Hebben we eigenlijk wel genoeg tijd?!

In de middag verzamelen we ons bij Hotel Restaurant Villa Nova in Zorgvlied. Gezamenlijk trekken we nog maar is de conclusie dat het een geweldige locatie is voor onze activiteiten. De voorbereiding wordt in gang gezet, Guido, Gjilke en Vivienne gaan de keuken in om de kookworkshop voor te bereiden. Er wordt ambachtelijke soep gemaakt, de ingrediënten worden klaargezet en de receptuur wordt nog is goed doorgenomen. In de zaal zijn de anderen druk bezig met het meubilair te verplaatsen. Er is ruimte nodig om te dansen!

Ondertussen meldt ook Gieljan (Plato) zich in Zorgvlied. Hij heeft een team fotografen meegenomen om nog wat plaatjes te schieten voor onder andere de website. Ondanks de drukte van het voorbereiden laten we ons toch verleiden om ons te maneuvreren in de verschillende poses. We zitten aan tafel, staan in de tuin en in de keuken. Het schieten van de foto’s gaat samen met een hoop lol en het is duidelijk dat de stemming er goed in zit.

Inmiddels is het bijna vijf uur, de vrijwilligers kunnen er elk moment zijn. Koffie en cake staan klaar. De eerste mensen druppelen voorzichtig binnen, maar de sfeer is nog moeilijk te peilen. Hebben de mensen er wel zin in?

Rond half zes is de zaal goed gevuld. De koffie en cake mochten smaken en de eerste fles wijn is zelfs al ontkurkt. Graag even uw aandacht…Steven wil het woord.

Na een warm welkomstwoord volgt een leuke verrassing. De Plato trainees hebben geld ingezameld met een sponsoractie en schenken dit aan de voedselbank! De directeur van Plato (Jirtsin) maakt het nog mooier en verdubbeld het bedrag! In totaal is er 4.000 euro opgehaald voor de voedselbank! Na een daverend applaus gaat het programma echt van start, salsa en koken. Wij gaan met een trots gevoel de avond tegemoet.

De salsa workshop wordt verzorgd door Esther en Anneloes, twee leuke en enthousiaste dames. Ze laten er geen gras over groeien en de mensen worden direct de dansvloer op verwezen. Ook degenen die zich (niet-zo-tactisch) achteraan hadden opgesteld. De muziek gaat aan en de voetjes van de vloer!

In de keuken is het gezellig druk. Guido, Gjilke en Vivienne instrueren de deelnemers en geven het goede voorbeeld. Al snel ligt het werkblad vol met ingrediënten, bakjes en pannen. De sfeer is goed en het lijkt er op dat de gerechten een succes gaan worden.

De temperatuur op de dansvloer is ondertussen flink gestegen. De salsa dames voeren het tempo nog maar is op en extra pasjes worden toegevoegd. Kan iedereen het nog volgen?
In de keuken staan de eerste gerechten op schalen. De afwas wordt gedaan en aan deel één van de workshop komt langzaam een einde.

Er is een korte pauze, tijd voor een sigaret, een wijntje of biertje. Dan worden de groepen gewisseld en gaan de mensen welke eerder nog in de keuken stonden de dansvloer op. Andersom gaan de dansers de keuken in. De sfeer is uitbundig en het is duidelijk dat er met veel plezier wordt gedanst en gekookt. Het resultaat is een keuken vol heerlijke hapjes.

De gerechten zijn klaar, de koks en dansers zijn moe en hongerig. Het buffet staat klaar en ziet er smakelijk uit! Maar voordat er gegeten wordt nog een salsa demo van de dans dames. Onder begeleiding van een luid applaus betreden ze de dansvloer. Na de spetterende demo is het buffet geopend!

Het buffet vindt gretig aftrek. Na een uurtje zijn de schalen leeg en de soep is op. Gelukkig heeft Gjilke voor een toetje gezorgd. Na dit heerlijke toetje met koffie en thee is het programma bijna afgelopen. Toch wordt er door de fanatiekelingen nog even gedanst.

Dan vraagt Mees de mensen of hij even de aandacht mag. Het afsluitende woord komt dan toch…

Natuurlijk worden allereerst alle mensen bedankt die deze geweldige avond mogelijk hebben gemaakt. De dans dames, Villa Nova en Plato. De sponsoren van de actie worden niet vergeten. Ook Albert, voorzitter van de Voedselbank Meppel-Westerveld, richt zich tot de mensen en wij zijn blij om te horen dat ook hij het een geweldige avond vond! Het einde van de avond is gekomen. Na de laatste drankjes gaan de mensen moe maar voldaan naar huis. Wij gaan opruimen.

Na de schoonmaak drinken ook wij een borrel. Gezamenlijk komen we tot de conclusie dat het een fantastische avond was! De enige uitdaging die ons nog wacht is het vinden van een nieuwe locatie, dat is wat nu nog telt! We besluiten dat we niet zullen rusten voordat we er alles, maar dan ook alles aan hebben gedaan om dit te realiseren.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het enthousiasme en de geweldige avond!

De Plato Trainees

www.platotrainees.nl

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Expertisecentrum Plato.

info@expertisecentrumplato.nl of 06 – 212 71 299