0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Klant aan het woord – Coaching on the job

Bij Expertisecentrum Plato zijn we goed in het coachen en begeleiden van mensen. Dit doen wij vanuit verschillende invalshoeken, op verschillen terreinen en altijd op-maat. Wij passen onze coachingspraktijk bijvoorbeeld toe in ‘coaching on the job’-trajecten. In deze trajecten lopen wij, afhankelijk van de precieze behoefte, mee met de coachee op de werkvloer en zijn we op gebied van zowel inhoud als ontwikkelproces een sparringspartner.

Naast onze expertise gebruiken we ter ondersteuning veelal het instrument DISCOVER. DISCOVER biedt inzicht in gedrag (hoe doe ik dingen?), drijfveren (waarom doe ik dingen?) en talenten (wat kan ik goed en durf ik het ook?). In de praktijk blijkt dit een krachtig ontwikkelinstrument te zijn. Onlangs zijn we een coaching on the job-traject gestart met een junior beleidsadviseur sociaal domein binnen een Drentse gemeente.
Hieronder vertelt deze kandidaat haar verhaal.

”Vanuit een functie in de praktijk bij de GGD in Groningen, waar ik ruim 8 jaar heb gewerkt,  heb ik enige maanden geleden de overstap gemaakt naar een beleidsfunctie bij een gemeente. Een grote overgang en een compleet andere en nieuwe wereld voor mij. Om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen en om zicht te krijgen op het reilen en zeilen van een beleidsafdeling in een gemeente, word ik gecoacht door Expertisecentrum Plato.

In dit coachingstraject staan niet alleen het zicht krijgen op de werkzaamheden en werkwijze van een gemeentelijke organisatie, maar ook mijn eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Met daarbij de vraag hoe ik mij zo goed mogelijk kan ontwikkelen in de rol van beleidsregisseur. Met behulp van DISCOVER heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen gedrag, mijn drijfveren en mijn talenten en hoe ik hiervan gebruik kan maken in de rol van beleidsregisseur.

Voor mij persoonlijk is de uitslag van de analyse over het algemeen heel herkenbaar. Het is voor mij waardevol om te zien waar ik energie van krijg, maar ook wat mij energie kost. DISCOVER geeft mij tevens aandachtspunten om mee te nemen in mijn eigen ontwikkeling. Het interessante van DISCOVER is de bewustwording van je eigen gedrag in je werkzaamheden, waarbij tevens aandacht is jouw rol in het team en je werkomgeving. Het geeft mij inzicht in hoe ik mijn werk doe, wat ik belangrijk vind in het leven en in het werk en waar mijn talenten liggen. Het geeft bovendien inzicht welk soort werkomgeving goed bij mij past en wat aandachtspunten zijn om mij binnen een team zo goed mogelijk te profileren. Waarbij ook duidelijk wordt hoe mijn talenten in teamverband tot uiting komen.

DISCOVER is als onderdeel zeer van toegevoegde waarde in mijn ‘coaching on the job’-traject. De analyse geeft sturing aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het biedt houvast.”

Meer weten over coaching on the job?
Wilt u, na het lezen van dit verhaal, weten of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

info@expertisecentrumplato.nl of 06 – 212 71 299