0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Het is tijd om toe te slaan!

De zomer kabbelt rustig voort. Het is warm buiten en de meeste collega’s zijn op vakantie. Over een aantal weken is iedereen weer operationeel en slaat de hectiek toe. De langzaam rijdende trein moet dan weer op volle snelheid komen. Lastig, want gedurende het jaar gaan collega’s met pensioen, zijn boventallig en moeten weg of gaan vanuit zichzelf weg. Je moet dus hetzelfde werk met minder mensen doen!

Een deel van het werk kan door slimmer werken worden ingevuld, een deel kan komen te vervallen, maar het gros zal toch door het team opgepakt moeten worden. Hoe zou je hier nu mee om kunnen gaan? Een tip van Expertisecentrum Plato: start een traineeship op met nieuw of bestaand talent!

Je huurt dan bijvoorbeeld een jong talent in die een traineeship bij ons volgt. Het talent, ook wel trainee genoemd, werkt 32,36 of 40 uur bij jouw organisatie en krijgt in eigen tijd een zogenaamde leergang aangeboden. Met deze leergang wordt ingezoomd door onze vakexperts op inhoudelijke onderwerpen die in het werkveld van profit of nonprofit organisaties spelen. Daarnaast is een groot deel van het traineeship persoonlijke ontwikkeling. De trainee leert zichzelf goed kennen en is bewust van zichzelf en zijn/haar omgeving. Dit traineeship maakt dat de trainee werkervaring op doet en tegelijk zichzelf inhoudelijk en persoonlijk ontwikkelt. In een razend tempo!

Een half jaar zal de trainee nodig hebben om aan te haken op de rijdende trein. Het volgende halve jaar zal de trainee op het gewenste niveau functioneren en weer een half jaar later zal de trainee excelleren. Zoals je nog niet hebt meegemaakt!Onze trainees bevallen uitstekend bij onze opdrachtgevers en het is dan ook geen wonder dat ieder van hen ‘goed terecht’ is gekomen. Een groot deel is direct aangenomen en heeft het contract meerdere malen verlengd.
Een bijkomend voordeel is dat een trainee relatief goedkoper is dan een startend ambtenaar!

Deze optie ligt er nu:

– Na de zomer gebeurt er niets. De rijdende trein komt langzaam op gang en hoopt de gewenste snelheid te behalen.

– Na de zomer neemt jouw organisatie een trainee van Expertisecentrum Plato aan of laat een talent uit eigen organisatie een traineeship bij ons volgen. De rijdende trein komt zeker op gang en komt zeker op de gewenste snelheid!

Een ding is zeker: het is nu tijd om toe te slaan!