0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Hashtags, recommandaties en persoonlijke details

“Vraag je af wat je talent en je passie zijn.” Met die boodschap begint Gieljan Scholing van Expertisecentrum Plato de social media training die Team Assen onlangs kreeg aangeboden.
De doelstelling van deze training? Te weten komen hoe je effectief online kunt solliciteren.

De deelnemers krijgen een aantal sollicitatiebrieven voorgelegd: eenvoudig tegenover persoonlijk. Welke is het beste? De deelnemers zijn het er over eens dat persoonlijke details aantrekkelijker zijn voor recruiters. “Geef jezelf bloot, maak duidelijk wie jij bent. Dat vergroot je kans tijdens sollicitaties” aldus Gieljan.

Nu het duidelijk is dat opvallen cruciaal is moet duidelijk worden hoe je dat door middel van Twitter, Facebook en LinkedIn kan doen. De deelnemers zijn wat terughoudend over Facebook, dat zien ze toch meer als privé netwerk en niet als professioneel platform. Bij Twitter en LinkedIn worden de oren echter gespitst. Hashtags en apenstaartjes worden uitgebreid besproken en al snel wordt duidelijk dat je jezelf op Twitter goed kan profileren als werkzoekende, bijvoorbeeld door in je tweets te zetten dat #werkzoekend bent.

Bij LinkedIn komt er een stukje netwerken bij. “Recommandaties zijn essentieel” zegt Gieljan. Hoe je daar aan komt? “Gewoon vragen.” Ook hier wordt duidelijk gemaakt dat je zo gedetailleerd mogelijk moet zijn in jouw beschrijving. Alles om die steekwoorden te hebben waarop recruiters jou kunnen vinden.

Team Assen is enthousiast bezig: tips worden gedeeld en de sfeer zit er goed in. Coach Harma Barelds probeert de onafhankelijkheid van deze verslaggever nog in geding te brengen: “We zijn toch wel het leukste team dat mee doet?” Helaas Harma: we laten ons niet chanteren!

Gieljan weet nog te melden dat werkgevers NoorderBaanBattle intussen al goed kennen. Deelnemers zouden daardoor grotere kansen hebben op werk. Zulke positieve berichten horen we natuurlijk graag! Na een korte nabespreking gaan de deelnemers vol nieuwe inspiratie weer richting Assen.

Geschreven door Vincent Tillema
Bron: http://noorderbaanbattle.nl/nieuws/artikel/hashtags-recommandaties-en-persoonlijke-details

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Expertisecentrum Plato.

info@expertisecentrumplato.nl of 06 – 212 71 299