0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

DISCOVER – Veelgestelde vragen (FAQ)

Expertisecentrum Plato is sinds 2013 de distributeur van DISCOVER in Noord- en Oost- en Midden-Nederland. Meer dan honderd coaches, trainers en consultants zijn inmiddels DISCOVER gecertificeerd en honderden mensen hebben een DISCOVER analyse afgerond. Het ontwikkelinstrument over het gedrag, de drijfveren en talenten van mensen is sterk in opkomst en er is veel interesse van zowel opdrachtgevers, coaches en trainers als deelnemers. We krijgen veel vragen over DISCOVER en hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen (FAQ – Frequently Asked Questions).

 1. Wat is DISCOVER?
 2. Uit welke onderdelen bestaat een DISCOVER-analyse?
 3. Hoelang duurt het invullen van een analyse ongeveer?
 4. Ik wil graag een DISCOVER-analyse maken. Wat moet ik doen?
 5. Ik heb de analyse ingevuld. Hoe nu verder?
 6. Wat kost een DISCOVER-analyse?
 7. Zijn de uitkomsten als goed of fout te typeren?
 8. Ik ben een trainer/coach. Kan ik ook met DISCOVER werken?
 9. Is DISCOVER in andere talen beschikbaar?
 10. Wat is de rol van Mastermind en hoe verhoudt zich dit tot die van Expertisecentrum Plato?
 11. Ik heb andere vragen.

Wat is DISCOVER?

DISCOVER is een online analyse-instrument dat inzicht geeft in het gedrag, de drijfveren en talenten van mensen. DISCOVER is internationaal ook wel bekend onder de naam INNERMETRIX. Lees hier meer over DISCOVER.

Uit welke onderdelen bestaat een DISCOVER-analyse?

DISCOVER bestaat uit de volgende onderdelen:

Gedrag (DISC)
Drijfveren
Gedrag & Drijfveren (2-in-1 combinatie)
Talenten
Potentieel (3-in-1 combinatie van Gedrag, Drijfveren en Talenten)
Hoe lang duurt het invullen van een analyse ongeveer?

Het invullen van de analyse kost ongeveer 5 tot 10 minuten per onderdeel (gedrag, drijfveren en/of talenten).

Ik wil graag een DISCOVER-analyse maken. Wat moet ik doen?

U ontvangt een uitnodiging voor het maken van de analyse van uw DISCOVER-professional of de contactpersoon binnen uw organisatie. Indien u interesse heeft om een analyse te maken, voor uzelf of iemand in uw organisatie, kunt u uiteraard ook contact met onsopnemen

Ik heb de analyse ingevuld. Hoe nu verder?

U als deelnemer vult een online vragenlijst in over het specifieke onderdeel. Zodra de gehele vragenlijst(en) is doorlopen, wordt een automatisch rapport opgemaakt die doorgaans in de inbox van uw DISCOVER trainer/coach terecht komt. U krijgt daarna via uw DISCOVER trainer/coach de uitslag teruggekoppeld en/of ontvangt u het rapport.

Wat kost een DISCOVER analyse?

De kosten verschillen per analyse, afhankelijk van welke onderdelen u wenst te analyseren. Neem daarom voor de specifieke kosten contact met ons of een gecertificeerde DISCOVER-professional op.

Zijn de uitslagen als goed of fout te typeren?

DISCOVER gaat uit van de ontwikkelkracht van de mens. De analyse is een weergave van de werkelijkheid en geeft concrete handvatten voor ontwikkeling. Iedere uitslag is goed en geeft geen waardeoordeel over de persoon die de analyse afgerond heeft. Wij zijn daarom van mening dat de uitslagen van een DISCOVER analyse niet gevoelig zijn.
Wel zijn bepaalde scores gebaseerd op de gevoelens en overtuigingen van de deelnemer, wat gevoelig kan zijn voor deze deelnemer. Deze gevoelens en overtuigingen worden niet meegenomen in de rapportage, maar komen doorgaans terug in terugkoppelingen en trainingen.

Ik ben een trainer/coach. Kan ik ook met DISCOVER werken?

Ja. We hebben regelmatig tweedaagse trainingen waar je wordt opgeleid tot DISCOVER coach, trainer of consultant. Dit is een certificering voor het leven en je betaalt geen licentiekosten.
Klik hier voor het meest recente overzicht van geplande trainingen waaraan je kunt deelnemen.

Is DISCOVER in andere talen beschikbaar?

Ja, dat kan. DISCOVER is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

Nederlands
Engels
Spaans
Frans
Duits
Portugees
Zweeds
Turks
Hongaars
Arabisch
Zowel het invullen van de analyse, als de rapportage is in bovenstaande talen beschikbaar. Het netwerk van INNERMETRIX en DISCOVER streven ernaar om andere talen toe te voegen.

Wat is de rol van Mastermind en hoe verhoudt zich dit tot die van Expertisecentrum Plato?

Mastermind is de landelijke distributeur en producteigenaar van DISCOVER in Nederland. Zij geven de certificatietrainingen om DISCOVER professional te worden. Expertisecentrum Plato is de regionale distributeur voor Noord- en Oost-Nederland en valt feitelijk onder Mastermind als reseller. Expertiscentrum Plato biedt ook alle DISCOVER-professionals in Noord- en Oost- en Midden-Nederland inhoudelijke ondersteuning en verdieping.

Ik heb andere vragen.

Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met mij op.

06 - 118 322 23
sterre@plato.nl