0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Deelnemer Marjolein van Berkum over de leergang PLOO

De eerste groep van de leergang Psychologie voor Leiderschap en Organisatieontwikkeling (PLOO) heeft zich gecertificeerd. Samen met een aantal deelnemers blikken we terug op de leergang. In januari start de 4e groep van deze leergang. Klik hier voor meer informatie.

Marjolein van Berkum

Wie ben je?

Ik ben Marjolein van Berkum en ik ben Teamcoach Samenleving en Sociaal bij de gemeente het Hogeland.  Ik heb een gevarieerd team met allerlei kleinere subteams. Je kunt hierbij denken aan Samenlevingszaken, Sport, Wonen, Leefbaarheid, Onderwijs, Leerplicht, Subsidies, etc.

Wat was voor jou de aanleiding om mee te doen?

Ik had de masterclasses van Plato gevolgd (oa over eigenaarschap, psychologische veiligheid, leiderschap, etc). De leergang beloofde verdieping op dergelijke thema’s en dat was voor mij de hoofdreden om deze leergang te volgen.

Wat vond je interessante thema’s of onderwerpen?

De meest interessant onderwerpen vond ik eigenaarschap, systemen die kunnen ontstaan in groepen, de belangen van mensen. Inzicht in de drijfveren van mensen hebben me ook veel gebracht. En wanneer je zelforganisatie wilt inzetten in een lijnorganisatie, begrijp ik nu waarom dit lastig is.

Wat heeft de leergang je gebracht?

Meer kennis en ook meer duiding van mijn eigen kennis, die ik vervolgens meer kan toepassen. Ik kan betere gesprekken voeren met mijn medewerkers, waarbij mijn focus meer ligt op hun belangen en waar die mogelijk in de klem komen. Ik kan hier goed met de mensen over praten en benoemen wat ik zie en voel. De leergang heeft een hoop kennis en ervaring van mij weer bovengebracht, dat ligt weer vooraan in mijn geheugen.

Wat vond je van de manier waarop de leergang werd gegeven?

De manier waarop de leergang was ingericht, past goed met de manier waarop ik leer. We gaan in gesprek, praten in beelden. Ik ontvang zaken beter als ik ze hoor, dan ze lees. De mensen die liever theoretisch leren, konden tegelijkertijd ook worden bediend.
Ik ben inmiddels een adept van Max Wildschut geworden. Hij laat zijn kwetsbare kant zien met zijn ervaringen, maar hij is glashelder over wat er wetenschappelijk onderzocht is en wat daar de uitkomsten zijn. Daarmee wordt duidelijk wat je daarmee kan in de dagelijkse praktijk. Een prettig mens ook.

Wat vond je van de begeleiding van Plato

De inbreng van Gieljan in de leergang is mooi. Hij brengt praktische tips en ervaringen, die je op een andere manier naar de praktijk laten kijken; dat helpt. De locatie in Spier is een geweldige plek om de training te mogen volgen.

Wat zou je willen meegeven aan mensen die aan een opleiding zitten te denken?

Dit moet je gaan doen. Ook al weet je al een hoop dingen, ze worden nu in een compleet plaatje gezet. De kennis die Max combineert met bijvoorbeeld drijfveren, belangen en gedrag geeft je handvatten hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan. Het verbreed je kennis. Je gaat breder kijken naar je eigen praktijk.

Tot slot

Ik ben benieuwd naar het vervolg van PLOO, want daar ben ik bij!

Benieuwd naar de leergang Psychologie voor Leiderschap en Organisatieontwikkeling?

Wil je meer weten over deze leergang? Klik dan verder om:

Goh. Interessant deze leergang!

Geïnteresseerd in deze leergang? Wil je graag meer weten of je inschrijven? Neem dan contact met me op.

Gieljan Scholing

06 810 600 54
gieljan@plato.nl