0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Aan de slag met de Omgevingswet

Aanpak Omgevingswet: focus op gedragOp 1-1-2021 gaat de Omgevingswet in. Voor je het weet is het zover! Ga aan de slag met de komst van de Omgevingswet en zorg dat jouw organisatie er klaar voor is. Onze aanpak helpt jou hierbij.

Focus op gedrag

De ontwikkeling die door de verandering van de Omgevingswet gemaakt moet worden zit met name op de menselijke kant. Je organisatie en medewerkers krijg je mee door in te zetten op de kracht (de talenten) van mensen.

Talenten koppelen aan rollen

Met de komst van de Omgevingswet moeten nieuwe ideeën anders benaderd Omgevingswet: talenten koppelen aan rollenworden. Waar nu gekeken wordt of een nieuw idee in het bestemmingsplan past, wordt er in het kader van de Omgevingswet eerst een antwoord geformuleerd op de vraag ‘Willen we dit in onze omgeving?’. Als het antwoord daarop ja is, wordt er bekeken hoe dat idee dan vervolgens gerealiseerd kan worden. Doordat elke situatie dan anders is heb je verschillende rollen nodig om dit goed aan te kunnen pakken. Door te kijken naar de talenten van de medewerkers kan je talenten koppelen aan rollen of in kaart krijgen welke medewerkers naar een bepaalde rol kunnen toe groeien.

Samen groeien in het proces van de Omgevingswet

Op basis van de ervaring met onze opdrachtgevers hebben wij een stappenplan ontwikkeld. Het is een interactief programma waarbij iedereen mee doet. Op interactieve wijze met de medewerkers koppelen we aanwezige talenten aan rollen die nodig zijn voor de invulling van de Omgevingswet. Zo groei je gezamenlijk en in co-creatie met medewerkers in het proces richting 1-1-2021. Benieuwd hoe het stappenplan er precies uit ziet? Download hier onze folder waarin we beschrijven hoe je professionals klaar maakt voor de komst van de Omgevingswet.

Programma aanpak Omgevingswet

Goh. Interessant deze aanpak!

Enthousiast geworden over onze aanpak? Neem gerust contact met me op om te bespreken wat onze aanpak voor jouw organisatie kan betekenen.

Gieljan Scholing

06 810 600 54
gieljan@plato.nl