0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

50 blije kinderen door opbrengst actie ‘Trek het je aan’

Afgelopen maandag heeft Expertisecentrum Plato een cheque ter waarde van €1500,- overhandigd aan de vluchtelingkinderen op basisschool de Vaart in Oranje. Het mooie bedrag dat we konden overhandigen is ingezameld in samenwerking met de stichting ‘Trek het je aan’.

Een dagje uit

De school is ontzettend blij met het bedrag en heeft er al een mooie bestemming voor: een dagje uit met alle kinderen naar WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Vanwege de krimp in het aantal vluchtelingen zal de locatie van de school in Oranje in de loop van het jaar de deuren sluiten. Met het geld wil de school een leuk afscheid organiseren in WILDLANDS. Dit idee werd door de kinderen met luid gejuich ontvangen. Het geld dat overblijft gaat mee naar de locatie in Assen.

Trek het je aan

Het mooie bedrag dat we konden overhandigen is ingezameld in samenwerking met de stichting ‘Trek het je aan’, opgericht door Stefan Snijders. Deze stichting schrijft teksten waar je bij stil staat, teksten die indruk maken. Deze teksten worden op T-shirts gedrukt. Elk T-shirts wordt in beperkte oplage gedrukt en gekoppeld aan een klein goed doel dat zich inzet voor kansarme kinderen. De volledige opbrengst van de shirts gaat naar het goede doel. In dit geval dus naar de vluchtelingenkinderen in Oranje. Uiteindelijk zijn er zo’n 125 T-shirts verkocht. Daarnaast is er door stichting Trek het je aan 500 euro gedoneerd, wat leidde tot het bedrag van 1500 euro.

Ruim denken moet je doen

Vorig jaar geld hebben de Plato trainees al geld ingezameld voor de Vluchtelingenschool in Oranje. Met dit geld hebben we destijds lesmateriaal voor de kinderen kunnen kopen. Na dit project hebben we besloten ons in te blijven zetten voor het lot van de vluchtelingen en hun kinderen in Oranje door middel deze actie. Het T-shirt dat Expertisecentrum Plato samen met trek het je aan heeft ontwikkeld bevat de tekst ‘ruim denken moet je doen’. Het shirt vat de visies van beide organisaties dan ook op treffende wijze samen: mensen en zeker kinderen moeten zich blijven verwonderen over de wereld om hen heen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

info@expertisecentrumplato.nl of 06 – 212 71 299