0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

3e editie Expertisecentrum Plato Ambtenarencross groot succes!

Hollandscheveld – Afgelopen zondagmiddag 24 januari vond de derde editie plaats van de ambtenarencross; de Expertisecentrum Plato ambtenarencross.

De hardloopcross werd georganiseerd door de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Deze organisatie, die is ontstaan door fusie van de gemeentelijke organisaties van Hoogeveen en De Wolden, was zeer tevreden over het aantal ambtenaren dat aan de start stond. Met meer dan 140 deelnemers was het aantal crosslopers, allen werkzaam bij overheden zoals waterschappen, gemeentes, provincies en politie, meer dan verdubbeld ten opzichte van de voorgaande editie. Opvallend was dat de deelnemers niet alleen meer uit de noordelijke provincies afkomstig waren, maar ook uit andere delen van het land.

Door de dooi die in de afgelopen dagen was ingetreden waren de paden, weides en heuvels moeilijk te belopen. Dit werd in combinatie met het strand door de deelnemers als zeer pittig ervaren.

De 5 km werd bij de mannen gewonnen door Arnold Modderman uit Assen die namens het Ministerie van Defensie na 20 minuten en 24 seconden over de finish kwam. Martine Verheijen uit Meppel, werkzaam bij de provincie Overijssel, wist bij de vrouwen als eerste te finishen met een tijd van 23 minuten en 39 seconden. De 10 km werd bij de mannen een prooi voor politieman Sten Oostland uit Harderwijk met 39 minuten en 6 seconden. Na een ijzersterk gelopen race finishte Brigitte Ooms-Perdaan uit Spijkenisse, werkgever de gemeente Nissewaard, als eerste vrouw met een tijd van 51 minuten en 48 seconden.

Voor de best presterende organisatie was, op basis van de klasseringen, ook nog een prijs beschikbaar gesteld. Deze werd, vooral op basis van de goede resultaten op de 5 km, uitgereikt aan de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen.
Volgend jaar vindt de vierde editie van de ambtenarencross weer plaats op de vierde zondag van januari, namelijk op 22 januari 2017.

Jeugdcross

Voor aanvang van de ambtenarencross vond een jeugdcross plaats in het recreatiegebied Schoonhoven. Deze werd georganiseerd door Sportief Hoogeveen en loopgroep de Snelle Rakkers. Circa 50 kinderen verschenen aan de start in drie verschillende leeftijdscategorieën. De kinderen in de categorie tot en met 9 jaar moesten 1 km hardlopend afleggen. Ruben Eefting (5:28) en Tess Kuhnen (5:30) kwamen respectievelijk als eerste jongen en meisje over de finish. In de categorie 10 t/m 12 jaar moesten de kinderen dezelfde afstand afleggen. Snelste jongen was Stijn Donker (4:51) en Marloes Hoogenboom (5:12) was het snelste meisje.

De oudste kinderen, categorie tot en met 15 jaar, hebben 2 km moeten afleggen om de finish te bereiken. Jay Doldersum (7:30) deed dit als snelste jongen en Maaike Geerling (9:48) als snelste meisje.

Bron: http://www.regiohoogeveen.nl/nieuws/artikel/37500

https://www.youtube.com/watch?v=JmYvM8_Fl9M