0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Case Consultancy

De vraag

Van een maatschappelijke organisatie in Noord Nederland kreeg Expertisecentrum Plato de volgende vraag: “Begeleid ons in het proces naar een nieuw functiehuis”

De invulling van bestaande managementfuncties voldeed niet meer volgens de directie. Er was andere expertise nodig, een andere stijl van leidinggeven en ook een afslanking van het aantal managers. Om dit te realiseren wilde de organisatie een nieuw functiehuis vaststellen. Met een herplaatsingsprocedure kon deze vernieuwing en afslanking dan doorgevoerd worden.

Onze verwondering

Herplaatsingsprocedures zorgen voor veel onrust bij medewerkers. Dit was aanleiding om onze ‘verwonder-antenne’ uit te steken en de vraag achter de vraag te achterhalen. De kwaliteit van het management was de aanleiding van de vraag terwijl nu de gehele organisatie in dit proces meegetrokken zou worden. Onze boodschap aan de directie was dan ook vrij radicaal: u zit op het verkeerde spoor!

Onze aanpak

In plaats van een nieuw functiehuis te ontwerpen en tot herplaatsing van het gehele personeel over te gaan, was ons advies: maak de beoogde modernisering met het management bespreekbaar. Dit advies is overgenomen, waarna wij een reeks gezamenlijke en individuele gesprekken tussen de directie en het management hebben begeleid. Deze gesprekken gaven duidelijkheid over de ambities van de organisatie, de veranderwens vanuit de directie en de persoonlijke wensen en ambities van de managers.

Het resultaat

In gezamenlijkheid zijn nieuwe functieprofielen opgesteld. Hierna is de afslanking en modernisering doorgevoerd. Managers die een andere rol ambieerden of niet konden terugkeren in de nieuwe structuur zijn door ons gefaciliteerd in het vinden van een nieuwe uitdaging.

Bijzonder. Aanpak en resultaat vanuit de verwondering. 

Meer weten over deze case of wat onze verwondering voor jou, jouw team of jouw organisatie kan betekenen?

Jirtsin Beenhakker

06 - 291 686 66
jirtsin@plato.nl