0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Trainingen “Het Sociaal Domein Toegepast”

Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, voor werk en inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking en voor de ondersteuning van mensen die hulp nodig hebben. Hulp, omdat ze psychiatrische problemen hebben, verstandelijke of fysieke beperkingen, ouderdomsklachten of omdat ze chronisch ziek zijn. Een deel van deze taken hebben zij nu ook al, een deel nemen zij over van de Rijksoverheid. Ook genoemd de transities of de drie decentralisaties (3d’s).

Meedoen naar vermogen, is de gedachte achter de transitie. De burger moet gaan denken en werken vanuit eigen kracht. Van “Waar heb ik recht op?” naar “Wat kan ik zelf organiseren?”. Dit vraagt om een andere manier van werken.

Gingen medewerkers voordien vanuit hun eigen discipline aan de slag, nu wordt er van hen verwacht dat zij een breed scala van klanten kunnen bedienen Gemeenten hebben dus generalisten nodig die uitstekend kunnen communiceren en coördineren en die op een vraaggestuurde wijze met mensen kunnen werken. Ook belangrijk is dat mensen kennis vergaren en een eerste inschatting van indicaties kunnen geven op basis van bijvoorbeeld een instrument als “de zelfredzaamheidmatrix”.

Expertisecentrum Plato organiseert een 4-tal passende trainingen die u helpt deze andere manier van werken eigen te maken.

Download hier onze flyer van de trainingen “Het Sociaal Domein toegepast”

Iedereen die met de transitie te maken krijgt heeft andere vragen. Ook vult iedere gemeente de transitie anders in. Samen met u kijken we welke training het beste aansluit op uw wensen. Is dit in-company, op maat of juist samen met collega’s uit andere organisaties? Neem contact met ons op via 06 212 71 299 of mail naar info@expertisecentrumplato.nl.

Expertisecentrum Plato is de partner van organisaties en professionals op het gebied van Human Capital Development in Noord- , Oost- en Midden-Nederland. Met een uitgebreid netwerk, professionals met veel expertise en ruimte voor jong talent, biedt Plato een oplossing voor uw HRM- vraagstukken.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Expertisecentrum Plato.

info@expertisecentrumplato.nl of 06 – 212 71 299