0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Afstudeerder Lars gaat de klassieke HR-gesprekscyclus onder de loep nemen

Lars Bieker, student Toegepaste Psychologie, gaat de klassieke HR-gespreksclyclus onder de loep nemen. Hij gaat de focus leggen op een nieuwe gesprekscyclus die geredeneerd wordt vanuit de arbeidspsychologie. Graag stellen we Lars aan je voor.

Maak kennis met Lars

Ik ben Lars Bieker, 24 jaar en kom uit Deventer. In oktober ben ik gestart met mijn afstudeerstage bij Expertisecentrum Plato voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Voor mij is Toegepaste Psychologie een mogelijkheid om veel positieve veranderingen te brengen op de arbeidsmarkt. Het geeft mensen de ruimte om na te denken wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze dat willen bereiken. Wanneer iemand antwoord krijgt op die vraag, gaat de kraan met energie open! Dat vind ik het mooiste aan dit vak.

Bij Expertisecentrum Plato werk ik nu mee om de klassieke HR-gesprekscyclus opnieuw uit te vinden. Samen met Karin, Ruben en Jirtsin werken wij toe naar een nieuwe toolkit die iedere organisatie kan gebruiken om zijn personeel goed te kunnen begeleiden in het werk. Ik zie aan zowel de medewerkers als Expertisecentrum Plato zelf dat passie voor het werk hoog in het vaandel staat, wat prachtig terugkomt in deze opdracht en vooral bij mijn eigen normen en waarden aansluit. Ik kan met trots zeggen dat ik op deze manier samenwerk met Expertisecentrum Plato.

Na dit project en de afronding van de opleiding, wil ik gaan starten met mijn eigen loopbaan. Het plan voor nu is om te beginnen bij een uitzendbureau, om vooral de doelgroep (werkzoekenden) beter te leren kennen en veel ervaring op te doen met gesprekstechnieken. Daarna wil ik graag doorstromen richting meerdere soorten werkplekken, zoals reïntegratiebureau’s, assessmentcenters, jobcoaching, noem het maar. Zolang ik plezier blijf houden in wat ik doe en er veel kan leren zit ik op de juiste plek.