0629168666 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

4e editie Expertisecentrum Plato Ambtenarencross een groot succes

Afgelopen zondagmiddag werd onder prachtige weersomstandigheden de 4e editie van de Expertisecentrum Plato Ambtenarencross gehouden. Recreatiegebied Schoonhoven vormde een mooi winters decor voor de fanatieke hardlopers. De deelnemers liepen 5 of 10 kilometer over het pittige parcour van zand, heuvels en bospaden. 

Op de 5 km kwam Arnold Modderman uit Assen als eerste man over de finish. Bij de vrouwen was lokale favoriet Anja Otter uit Hoogeveen de snelste. De 10 km was een prooi voor Igor van Elburg uit Ommen. Angelina Schulingkamp uit Winschoten wist als eerste vrouw de finish te bereiken. Ook onze eigen Jirtsin Beenhakker viel in de prijzen. Hij won de 2e prijs op de 5 km in de categorie heren 40-49.
De cross had voor het eerst een internationaal tintje omdat er ook tien Duitse deelnemers, allen afkomstig van de gemeente Werlte, de cross hebben volbracht.

Jeugdcross

Voorafgaand aan de Ambtenarencross konden alle kinderen in de leeftijd tot en met 15 jaar aan de jeugdcross meedoen. De jongste kinderen moesten een afstand van iets meer dan 1 kilometer afleggen en de oudste kinderen een afstand van circa 2 km.In de categorie tot en met 9 jaar gingen Ruben Eefting en Tess Kuhnen als respectievelijk snelste jongen en meisje over de finish. Milan Linthorst en Eline van der Heide deden dit in de categorie tot en met 12 jaar. Tim Schonewille was de snelste bij de oudste lopers.

We kijken terug op een mooi evenement en we willen de deelnemers, de organisatie en de vrijwilligers dan ook hartelijk danken!