0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

DISCOVER toepassing (concept)

Teamontwikkeling met DISCOVER

DISCOVER teamwiel
Door de uitkomsten van alle individuele DISCOVER analyses samen te voegen krijg je een DISCOVER teamwiel. Dit teamwiel geeft o.a. weer wat wat de algemene kernmerken van het team en de teampatronen zijn. Hierdoor kun je gerichte stappen zetten in de ontwikkeling van een team en wordt duidelijk waar het potentieel, de kwaliteiten en de valkuilen van een team en de teamleden liggen.

Wat levert DISCOVER op bij teamontwikkeling?
Met het inzicht dat DISCOVER je geeft ben je sneller in staat om de juiste interventies in te zetten om vervolg te geven in de ontwikkeling van het team. Bovendien wordt de DISCOVER analyse vaak door deelnemers ervaren als ‘een cadeautje’, een prettige manier om jezelf en anderen beter te leren kennen.

Loopbaanontwikkeling met DISCOVER

DISCOVER geeft in loopbaantrajecten de coachee inzicht in zijn kwaliteiten, drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast zie je met de uitkomsten goed wat voor soort organisaties wel of niet bij de coachee passen doormiddel van de drijfveren. Met DISCOVER krijg je bijvoorbeeld snel duidelijk dat:

Michiel energie krijgt van een organisatie waarin structuur en efficiëntie belangrijk zijn;
Sjoerd moeite heeft met de organisatieontwikkeling waarin hij steeds minder vrijheid krijgt om zijn werk te doen en hierdoor op zoek is naar een nieuwe baan;
Anita energie krijgt om als salesmanager aan de slag te gaan in plaats van manager binnen een gemeente.