0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Leergang ‘Aan de slag met Patronen’ | start begin 2022

Waar mensen werken zijn patronen aanwezig. We doen de dingen graag zoals we dat gewend zijn om te doen. We reageren op prikkels. Op dezelfde manier zoals we dat eerder ook hebben gedaan. En terecht, want deze gedragingen hebben vaak tot succes geleid.

Patronen veranderen vaak, groeien mee. Want de wereld verandert, en daarmee ook organisaties en mensen. En er worden nieuwe patronen gecreëerd.
Echter, sommige patronen veranderen niet. Daar kunnen we last van hebben; ze staan een verdere groei in de weg, leiden tot onderlinge wrijving, zijn niet meer effectief.

Het omgaan met deze patronen kan uitdagend zijn. Patronen veranderen is vaak lastig. Hoe doe je dat? Daar is onze leergang ‘aan de slag met patronen’ op gericht.

Onderwerpen leergang ‘Aan de slag met patronen’

Tijdens de leergang behandelen we onderstaande onderwerpen:

Doelgroep

Met onze leergang richten wij ons op de professionals die met organisatieontwikkeling, de ontwikkeling van mensen en teams te maken hebben. We denken aan leidinggevenden, (HR- of organisatie-)adviseurs, coaches, trainers. Dit kunnen zowel organisaties uit de profit als non-profit sector zijn, of zelfstandigen. Onze ervaring is dat het gedrag van mensen hier geen onderscheid in maakt en patronen overal voorkomen.

De leergang volg je met 6 tot 8 andere professionals, uit allerlei organisaties. Hun vraagstukken en uitdagingen zullen vergelijkbaar of aanvullend zijn op de situaties waar jij mee te maken hebt. In deze groep leer je dus van elkaar, terwijl je meer zicht krijgt op de patronen waar jij in jouw situatie mee te maken hebt.

Doel van de leergang

In onze leergang ‘aan de slag met patronen’ leer je hoe je patronen herkent, waarom ze handig zijn en hoe je kunt omgaan met niet-effectieve patronen. Zodat het werk dat moet gebeuren in de organisatie effectief, leuk en goed blijft.

Webinar als Proeverij

In juni 2021 hebben wij een webinar ‘Patronen doorbreken’ georganiseerd over ‘, de kern van deze leergang. Klik hier om de replay terug te kijken. Na afloop weet jij wat je van deze leergang kunt verwacht en wat het jou kan brengen in de praktijk! Let op: praktische informatie in deze replay is mogelijk niet meer up-to-date.

Lesmateriaal

Docenten

Nicole van der Ouw en Gieljan Scholing, experts op het gebied van gedrag in organisaties.

Praktische informatie

Goh. Interessant deze leergang!

Geïnteresseerd in deze leergang? Wil je graag meer weten of je inschrijven? Neem dan contact met me op.

Gieljan Scholing

06 810 600 54
gieljan@plato.nl

Brochure

Download hier de brochure van de leergang 'Aan de slag met Patronen'

Download