0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Leergang ‘Aan de slag met Patronen’ | start 28 januari 2022

Waar mensen werken zijn patronen aanwezig. We doen de dingen graag zoals we dat gewend zijn om te doen. We reageren op prikkels. Op dezelfde manier zoals we dat eerder ook hebben gedaan. En terecht, want deze gedragingen hebben vaak tot succes geleid.

Patronen veranderen vaak, groeien mee. Want de wereld verandert, en daarmee ook organisaties en mensen. En er worden nieuwe patronen gecreëerd.
Echter, sommige patronen veranderen niet. Daar kunnen we last van hebben; ze staan een verdere groei in de weg, leiden tot onderlinge wrijving, zijn niet meer effectief.

Het omgaan met deze patronen kan uitdagend zijn. Patronen veranderen is vaak lastig. Hoe doe je dat? Daar is onze leergang ‘aan de slag met patronen’ op gericht.

Proeverij leergang

Op 16 november geven we een online proeverij over deze leergang. Na afloop weet jij wat je van deze leergang kunt verwachten en wat het jou kan brengen in de praktijk!

Onderwerpen leergang ‘Aan de slag met patronen’

Tijdens de leergang behandelen we onderstaande onderwerpen:

Doel van de leergang

In onze leergang ‘aan de slag met patronen’ leer je hoe je patronen herkent, waarom ze handig zijn en hoe je kunt omgaan met niet-effectieve patronen. Zodat het werk dat moet gebeuren in de organisatie effectief, leuk en goed blijft.

Doelgroep

Met onze leergang richten wij ons op de professionals die met organisatieontwikkeling, de ontwikkeling van mensen en teams te maken hebben. We denken aan leidinggevenden, (HR- of organisatie-)adviseurs, coaches, trainers. Dit kunnen zowel organisaties uit de profit als non-profit sector zijn, of zelfstandigen. Onze ervaring is dat het gedrag van mensen hier geen onderscheid in maakt en patronen overal voorkomen.

De leergang volg je met 6 tot 8 andere professionals, uit allerlei organisaties. Hun vraagstukken en uitdagingen zullen vergelijkbaar of aanvullend zijn op de situaties waar jij mee te maken hebt. In deze groep leer je dus van elkaar, terwijl je meer zicht krijgt op de patronen waar jij in jouw situatie mee te maken hebt.

Oud deelnemers over de leergang

Marlien Rump – Manager IT Dienstverlening Hanzehogeschool Groningen
“Als interim manager maak ik steeds weer kennis met nieuwe teams en nieuwe organisaties. De leergang ‘Aan de slag met patronen’ heeft mij geleerd te vertragen wanneer ik van nature gas zou willen geven, vooral te bevragen wanneer ik anders zou willen en dan te kijken naar wat er gaat gebeuren. Om zo de patronen te herkennen en ze – als het nodig is – met interventies te doorbreken. Daarbij leer je te kijken naar de patronen in het team of de patronen van de organisatie, maar ook naar je eigen patronen. Hoe die twee elkaar kunnen versterken of juist niet.
Nicole neemt je op een hele praktische manier mee in de theorie. Ze zorgt voor herkenning door de theorie te linken aan je eigen praktijk middels cases. Daarmee is het echt ‘aan de slag met patronen’ en dat maakt dat het voor mij direct toegevoegde waarde heeft in mijn werk.”

André Smit – HR adviseur REYM
“De leergang heeft ervoor gezorgd dat ik nu veel sneller kan interveniëren om patronen te doorbreken, omdat ik veel sneller zie wat er gebeurt en wat er nodig is. Daardoor zijn mijn interventies veel krachtiger en zorgen ze er voor dat de leidinggevenden beter hun positie innemen.”

Docenten

Nicole van der Ouw en Gieljan Scholing, experts op het gebied van gedrag in organisaties.

Praktische informatie

Goh. Interessant deze leergang!

Geïnteresseerd in deze leergang? Wil je graag meer weten of je inschrijven? Neem dan contact met me op.

Gieljan Scholing

06 810 600 54
gieljan@plato.nl

Brochure

Download hier de brochure van de leergang 'Aan de slag met Patronen'

Download