0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Stappenplan voor aanpak Omgevingswet

Door de omgevingswet stel je bij een nieuw idee eerst de vraag 'Willen we dit in onze omgeving?' Vervolgens bekijk je hoe je dt kan gaan realiseren.

Omgevingswet: oude situatie versus nieuwe situatie

Binnen het ruimtelijke domein zijn er grote veranderingen gaande. Met de komst van de Omgevingswet wordt de wet- en regelgeving inzichtelijk, nuttiger en toepasbaar voor de leefomgeving. Per 1-1-2022 moeten organisaties klaar zijn voor deze veranderingen. Tijd dus om je organisatie hierop voor te bereiden!

Maak de veranderingen van de Omgevingswet niet te groot, maar begrijpelijk en concreet

De Omgevingswet wordt als grote verandering neergezet op symposia en in artikelen. Juridisch, digitaal en ook qua houding en gedrag klopt dat. Echter, niet voor iedereen zullen de veranderingen en gevolgen even groot zijn. Om de mensen in je organisatie op pragmatische wijze aan te laten sluiten op de komst van de Omgevingswet, is het van belang om hen zelf te laten bepalen wat de consequenties ervan zijn voor hun taak, rol of discipline. Daarmee wordt de verandering begrijpelijk en concreet voor medewerkers en kunnen zij zelf bepalen hoe zij hier hun bijdrage aan gaan leveren. Expertisecentrum Plato ondersteunt dit proces met een interactief op maat gemaakt programma voor de gehele organisatie.

 

Interactief programma voor een realistische aanpak van de Omgevingswet

Interactief programma voor een realistische aanpak van de Omgevingswet

Wij helpen organisaties door de verandering praktisch en realistisch te houden en daardoor niet té groot te maken. We ontwikkelen op interactieve wijze met de mensen door aanwezige talenten te koppelen aan rollen die nodig zijn voor de invulling van de Omgevingswet. Zo groei je gezamenlijk, in co-creatie met medewerkers, in het proces richting 2022. Op basis van de ervaring met onze opdrachtgevers hebben wij een stappenplan ontwikkeld. In onze folder over de Omgevingswet lees je meer over ons programma en het stappenplan. >> Download hier de folder Omgevingswet

Gemeente Voorst over onze aanpak van de Omgevingswet

“Expertisecentrum Plato begeleidt ons bij de implementatie van de Omgevingswet. Gezamenlijk zoeken we naar nieuwe rollen en profielen voor onze medewerkers. Daarmee hopen we dat iedereen een plek vindt die bij hem/haar past. Voor veel medewerkers is een organisatieontwikkeling spannend, maar door de toevoeging van DISCOVER wordt de ontwikkeling leuk en leerzaam. De nuchtere en persoonlijke werkwijze van Expertisecentrum Plato helpt ons om klaar te staan voor de Omgevingswet.”

Teunis Overeem & Leonieke Beltman
Gemeente Voorst

Goh. Interessant deze aanpak!

Zorg dat jouw organisatie klaar staat voor de Omgevingswet en ga aan de slag met de verandering. Wacht niet te lang, want voor je het weet is het zover. Neem contact met me op om te bespreken wat onze aanpak voor jouw organisatie kan betekenen.

Gieljan Scholing

06 810 600 54
gieljan@plato.nl

Folder Omgevingswet

Ga aan de slag met de komst van de Omgevingswet en zorg dat jouw organisatie er klaar voor is.

Download