0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Communiceren met praatplaten

We kennen allemaal wel het gezegde dat 1 beeld meer zegt dan 1.000 woorden. Een beeld communiceert namelijk sneller dan woorden en mensen onthouden beelden makkelijker, waardoor de boodschap beter blijft hangen.

Een praatplaat pak je er makkelijk even bij

Plato visualiseert in trajecten regelmatig in de vorm van praatplaten waarin ontwikkelingen, afspraken en bijzonderheden opgenomen worden. Het verhaal kan door middel van de plaat vertelt worden aan het team of de organisatie. In de praktijk zien we dat een visuele plaat op A4 of A3 er sneller even bij gepakt wordt dan een uitgebreid visiedocument om te toetsen of bijvoorbeeld het vizier nog goed gericht staat.

Praatplaat gemaakt voor gemeente Borger-Odoorn. Het managementteam gebruikt deze plaat om de medewerkers mee te nemen in de focus voor de komende periode.

Alle neuzen dezelfde kant op

De praatplaten van Plato worden door teamleiders en management gebruikt om bijvoorbeeld medewerkers mee te nemen in hun verhaal. Dat kan bijvoorbeeld gaan om:

Door de inzet van een praatplaat komt er dialoog op gang, worden er ideeën en kennis uitgewisseld en gaan ‘de neuzen dezelfde kant op’.

Goh. Nooit gedacht om in 1 beeld een heel verhaal te vertellen! 

Wil je binnen je organisatie ook gaan werken met praatplaten als communicatiemiddel? Neem dan gerust contact met me op.

Elsemieke Kok

06 - 118 322 23
elsemieke@plato.nl